13 - 24 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
Pita od pudinga > Sastojci: Kora:
40 dkg oštrog brašna
25 dkg margarina
1 jaje
4 žlice šećera
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
Nadjev:
1 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
2 žlice brašna
2 žlice kakaoa
Uputa: Umijesi prhko tijesto i podijeli ga u 2 dijela. Pola razvaljaj kao donju koru u pekač, a drgu polovicu stavi u zamrzivač.
U 2 dl mlijeka umuti pudinge od čokolade, brašno, kakao i šećer i skuhaj u ostatku mlijeka da bude malo gušće od običnog pudinga. Pusti da odstoji par minuta i vruće istresi na koru. Drugi dio kore izribaj po pudingu i stavi peći.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Topli čokoladni kolač > Sastojci: 2 jaja
3,5 dkg brašna
9 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
8 dkg šećera
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka
Uputa: Otopiti čokoladu i maslac. Izmiksati jaja i šećer, pa sve sastojke zajedno izmiksati.
Puniti u kalupe za souffle (6-8), a prethodno ih premazati maslacem. Napunjene kalupe zamrznuti ( nije obavezno) i zamrznute peći 12 minuta na 210 C. Kolač se servira topli uz šlag.
Ovisno o pećnici prilagoditi vrijeme pećenja jer unutar kolača fila mora ostati tekuća.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Bombice > Sastojci: 250 g mljevenog keksa, 125 g margarina, 100 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, 4 žlice ruma, mljeveni bademi
Uputa: Sve sastojke, osim badema, dobro sastaviti i oblikovati kuglice te uvaljati u bademe.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kuglice > Sastojci: 200 g margarina, 300 g šećera u prahu, 1 jaje, 2 vanili šećera, 1 žlica ruma, 200 g mljevenog keksa, kakao
Uputa: Umutiti jaje i šećer - pjenasto, kasnije kuhačom umješati ostale sastojke, oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladne praline > Sastojci: 150 g tamne čokolade, 30 g maslaca, 50 g šećera u prahu, 100 g nasjeckanih lješnjaka/badema/oraha (po želji)
Uputa: Rastopiti čokoladu, u nju umješati maslac i šećer sa da otope, na zadnje dodati lješnjake.
Pustiti da se ohladi, oblikovati kuglice i uvaljati u kakao.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
jaffa keksi > Sastojci: 24 žlice brašna,24 žlice šećera,24 žlice mlijeka,4 jaja,2 smrznute naranče(naribane),dvije žlice pekmeza po želji
Uputa: žutanjke,šećer,mlijeko i brašno promješaj,dodaj snijeg od bjelanjaka i ispeci tijesto te ga prereži na pola po dužini i izmrvi.
KREMA-pomješaj naribane naranče,pekmez i izmrvljeno tijesto. tim nadjevom premaži ostalu polovicu tijesta te prelij čokoladnom glazurom.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Američke palačinke > Sastojci: 1 jaje, 1 žlica šećera, 1 prašak za pecivo, 1 čaša glatkog, 1 čaša oštrog brašna, mlijeko, 1 vanili šećer, 1 banana (po izboru)
Uputa: Umutimo sastojke da se dobi smjesa kao za palačinke, ali gušća.
Na tavu ne stavimo ulje. Ulijemo jednu šeflju smjese na sredinu tave (ne širimo je). Minuta na jednoj, minuta na drugoj strani.
Poslužiti uz voćni ili čokoladni preljev, orahe ili javorov sirup.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Torta s jabukama > Sastojci: 150g šećera, 150g brašna, 150g maslaca, 4jaja, 1/2 vrećice kvasca, malo korice limuna. 4-5 jabuka zl. delišes, malo soli.
Uputa: Jabuke oguliti i odrezati na tanke fete, maslac otopiti. Jaja, šećer, malo soli i koricu limuna izmiksati. Kad je maslac mlak ubaciti ga u jabuke i promješati, na to ubaciti brašno i kvasac. Nakon toga ubaciti i smjesu od jaja. Sve stresti u okrugli pleh obložen papirom za pećenje. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Kad je gotov posuti s šećerom u prahu.
dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Dječja torta od jogurta > Sastojci: 160g šećera u prahu, 2 jaja, 225g brašna, 250ml ulja, 225ml obićnog jogurta, 1 pp, par kapi arome od vanilije.
Uputa: Sve sastojke promješati i peći u okruglom kalupu, promjera 26 cm. na 160 stupnjeva oko 30-40 minuta.
Dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Jaffa kocke > Sastojci: 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 1 pp,1 žlica kakaa, marmelada od breskve/marelice, 3-4 narandže
Uputa: Ispeći 2 biskvita (u svaki 3 jaja, 3 ž šećera, 3 ž brašna i 1/2 pp - u jedan staviti kakao) - prvo ispeći tamni onda svjetli.
Kad je tamni pečen izrezati ga na kockice, dodati 3 žlice marmelade i sok od iscjeđenih narandži (može i mandarine, samo onda treba 10ak mandarina) - sve dobro usitniti i izmješati - najbolje mikserom.
Na pečeni svjetli biskvit ravnomjerno rasporedit prethodnui smjesu te preliti čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti!
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
fritule > Sastojci: 1 obični jogurt
1 jaje (cijelo)
3 žlice šećera (pune)
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
5-6 žlica brašna (pune žlice)
naribanog limuna
malo rakije
Uputa: U jednoj posudi izmiješati: jogurt, jaje, šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, naribanog limuna i malo rakije. U jednom srednje visokom loncu zagrijati ulja za prženje, te sa malom žličicom stavljati smjesu u zagrijano ulje i pržiti.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Kinder Pingui > Sastojci: Kinder Pinguinić
biskvit
10 svježih jaja
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
5 punih žlica baby grisa
5 punih žlica oštrog brašna
5 punih žlica kakaa
5 žlica tečnog meda
1,5 paketić praška za pecivo
prstohvat soli
0,5 dcl mlijeka
2,7 dcl ulja
fil
7 dcl vrhnja za šlag
1 paketić Instant želatine Fix
3 žlice mlijeka
1 žlica tečnog meda
pola žličice arome vanilije
1. glazura (za fil)
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
1 žlica vode
2 žlice ulja
2. glazura (na kolaču)
220 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica šećera u prahu
Uputa: Priprema
1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati gris. Lagano miksati… lagano uliti mlijeko i ulje, dodati med. Umiješati i posebno istučen snijeg od 5 bjelanaca (s prstohvatom soli).
2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) – jedan obložen pek papirom, drugi premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom (ili svakog posebno u običnoj pećnici) na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Ako imate staru pećnicu – temperaturu povisite na 175 stupnjeva.
4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno mješanje.
6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno vrhnje za šlag (stavljeno u zamrzivač na par minuta), miksati najvećom brzinom dok ne postane ekstra gusto. Dodati Insant želatinu Fix (a možete i 2 paketića šlag fixa ako ne koristite želatinu), dodati mlijeko, med i vanilin esenciju, još jednom dobro izmiksati.
7. Pola kreme premazati na biskvitu koji se pekao bez pek papira. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno mješanje – uspjeh zagarantiran.
9. Staviti glazuru na stranu neka se malkice ohladi…
10. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
11. Drugi biskvit (koji se pekao na pek papiru) izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte (tj. premažite) čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
12. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
|
|